Min tandläkare Melvin sa "I will kill you"

En helvetisk dag med en tandvärk sänd av demoner. Men konstigt nog med gott humör trots värken. Inga piller biter på min värk. Alvedon, Ibumetin, Panodil är alla läkerol för mig. Citodon har jag blivit immun mot och de flesta andra "starka" piller likaså. De starkaste smärtstillande jag kunde hitta gjorde mig dåsig men bet inte på värken.

Tacokryddad lasagne

Jag hämtade barna på dagis och tänkte att vi skulle gå till ica - som sagt, dagliga icabesök för oss. Vi behövde våtservetter men går man nånsin till ica och lämnar affären med bara EN vara? Sällan, för min del.
Jag var på myshumör idag igen och tänkte att barnen och jag skulle laga något gott till middag. Vi gick för att hämta sallad & co och Phini tyckte vi skulle ha bebistomater. Han brukar inte vara förtjust i tomater men tänkte att han blir nog glad om han får vara med och bestämma. Således bestämde han att vi skulle ha en gul paprika också  istället för den röda vi brukar köpa.
image402Jag bestämde mig för en god tacokryddad lasagne med sallad. Mina bästa tips för en lyckad lasagne är
- Var inte snål med krämig ostsås,
- Färska pastaplattor!
Phini och jag hade bestämt att vi skulle tända några ljus och mysa i köket. Phini blev lite sur på mig för att jag inte ville rulla ner persiennerna men han gav med sig till slut.
Som oftast när jag förbereder maten, står grabbarna på varsin stol och hjälper mig, idag var de duktiga på att provsmaka. Visst, bebistomaterna gick hem, det blev snabbt en favorit. Min ostsås blev lyckad och lasagnen som jag kryddat med en påse tacokryddmix blev faktiskt väldigt god. Barnen åt med god aptit, fick varsin glassbåt till efterrätt och en skål färsk skivad mango.

Som vanligt bråkade grabbarna. De skrek och slogs och jag fick nog. Jag skickade in bägge två på deras rum och sa lugnt och sansat att nu fick de stanna där inne. Om de vill skrika och slåss kan de göra det där inne för att jag vill inte höra mer. De tittade på varandra, tittade på mig och började lipa. "Mamma, jag är snäll nu!" sa Phini. Men det hjälptes inte. Den snällheten vet jag sedan innan är kortvarig om jag ger med mig. Jag var bestämd och de fick stanna där tills de hade lugnat ner sig. De stod vid dörröppningen en stund innan de förlikat sig med tanken och insett att jag menade allvar och började då leka istället inne på rummet.. Efter en stund fick de komma ut från rummet och var faktiskt något lugnare. Vi gosade i soffan tills det var dags att nattas. De somnade snabbt bägge två och nu sitter jag ensam med min tandvärk. I morgon ska jag ta ett allvarligt snack med min tandläkare MELVIN. Jo han heter faktiskt så - Melvin. Tandläkaren, som satt bakom mig och kolla mina plåtar och sa"aj will kill joo" av någon bisarr jävla anledning och jag vill tycka att det är fan det sista jag vill höra av min tandläkare när jag darrar av skräck som det är..

Hata tandläkare.


image403

Rösta på min blogg. Trots att jag skriver om vår middag och tandläkare..

Kommentarer
Postat av: Gabriella

'barna' ha! Du låter som en norrlänning när du skrev det :-D. Maten såg go ut som fan.

Postat av: Carita

Maten ser god ut :)
Lycka till hos tandläkaren! *håller tummen*

2007-10-01 @ 22:07:42
URL: http://turkost.blogspot.com/
Postat av: Ellen

Fler än jag som lider av skräck...uhhhhhhhhhh

2007-10-01 @ 22:14:17
Postat av: patruska

recept på dina goda lasange tack. var hittar du färska plattor? typ viken avd av ica, har försökt
mig på att leta här hemma men hittar ej

2007-10-01 @ 22:46:38
Postat av: oolenoreoo

åhhh... tacokryddning... yummie! det måste jag testa någon dag. och färska plattor då de "torra" aldrig blir bra när jag försöker... men säger som föregående. fullständigt recept, tackar! (och VAR finns de färska plattorna?)

2007-10-01 @ 22:53:35
Postat av: TinTin

*asg* Aj vill kill joo??? Hur när och varför sa han det?? Till röntgenbilderna, eller till dig?? *pah* det lät rätt kul!!
Lycka till med tanden! Vet hur det är! Får infektion i mina nedre visdomständer ett par gånger per år, men jag vågar inte dra dem, vilket är min tandläkares råd...
Kram!

2007-10-01 @ 23:26:53
Postat av: Caroline

Jag säger som många andra här; recept tack! :)

2007-10-02 @ 00:51:12
URL: http://rockaholic.blogg.se
Postat av: Martina

Hata tandläkare, känner igen det där.
Bokade tid hos tandläkaren själv igår så e lite nervös nu :P

2007-10-02 @ 09:59:08
Postat av: K_1

det spelar nog inte så stor roll vad du skriver om.. min röst hamnar på din blogg oavsett.. :) ha en bra dag nu tjejen..

2007-10-02 @ 13:23:43
Postat av: Maria Malmgren

hej hjärtat.. det verkar som jag oxå blivit drabbad av de jäkla tandtrollen.. har nu haft ett riktigt helvete den senaste veckan... du kan juh läsa mer om det i min blogg.;) .. inte nog med det.. 2 AKUTA tandläkarbesök en i fredags och en i måndags .. som kostade skjortan..., och klart har man sån jäkla tandläkarskräck så man darrar igenom besöket.., tur är så har jag en privattandläkare som skall vara expert på "mkt rädda pat" .. vilket han inte visade sist.. då han bara ville bli klar ..då jag skrek med allt i munnen "dra ut den" haha...
nu sitter man här .. förkyld som en pungråtta..;)..
och roas av att läsa din blogg.;)
Massa Godnattkramar Maria

2007-10-03 @ 02:02:26
URL: http://www.mariamalmgren.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback