Choklad, VBG & "bulemi"

Sen var det vikten som är ett återkommande ämne. Inte bara i mitt liv, alla kvinnor möts av frågorna någon gång, somliga mer än andra -"är jag för tjock, bör jag banta?". På sistone har jag mötts av denna frågan från olika håll och kanter, i mitt privatliv och på jobbet och jag har stått framför spegeln i hallen och dragit in magen och tänkt att jag borde fan ta itu med detta..

Jag sa ju det att jag skulle skippa dubbelnougat. Hur jag lyckades? Jävligt bra, faktiskt. Sedan början på september har jag nog bara ätit 2 eller 3 dubbelnougat allt som allt i jämförelse till de 4-6 i veckan. Haha. Fan vad mycket nougat. Men vet du, jag har ju ersatt nougaten. I början var jag duktig, köpte mealbars och naturdiet och annat tjohopp som ska vara bra vid vikt reducering. Sen lite då & då var det faktiskt choklad som gällde igen. VAD ÄR DET MED KVINNOR OCH CHOKLAD?! Om jag får välja mellan sex och choklad är valet ganska enkelt - än har jag inte mött mannen som matchar denna quota.

" Är choklad verkligen en afrodisiak?
Choklad är en traditionell kärleksgåva och kan med rosor räknas som en av de mest romantiska sakerna man kan ge. Men är det verkligen en afrodisiak? Det finns en del bevis som tyder på det.
Choklad innehåller tre substanser som kan vara realterade till denna myt: koffein, theobromin och phenylethylamine. Koffein är en stimulant. Theobromine stimulerar hjärtmuskeln och nervsystemet. Phenylethylamine har ryktet (inga verkliga bevis finns än) att vara en humörhöjare och ha antideprimerande effekt. Kombinationen av dessa tre ämnen ger dig extra energi gör så att ditt hjärta slår snabbare, gör dig lite rastlös och glad.... du kan se hur choklad kan vara relaterat till kärlek. Faktum är att den Aztekiska kungen Montezuma brukade dricka en skummande chokladdryck innan han gick för att besöka sina fruar. Fast kom ihåg, dessa ämnen finns bara i små kvantiteter i choklad. " Källa: Food-Info.net

Där har vi det. Inte att undra på.
image477Men åter till ämnet om vikten. Jag märkte igår att jag inte kom i ett par byxor jag hade fär några månader sedan. Ett annat par satt alldeles för tajt för att vara snyggt. Så det är dags att tänka på det där med chokladen. Nyttigheter. Pfft. Jag är förbannat duktig på att ge råd, jag ahr ju faktiskt världens erfarenhet av viktminskning (på gott och ont) efter mina totala 74 kilo jag bantat bort. Men man blir lat efter ett tag. Så är det. Man släpper efter lite och tänker "Well, jag väger i alla fall inte 122 kilo längre.." Näe.. förvisso, men om jag inte tar kontroll igen så lär jag snart göra det, för jag har väldigt lätt för att gå upp i vikt, och lika svårt att gå ner också...
Jag sa till Cindy igår på jobb att nu räcker det, ingen mer choklad åt oss..!! Jag bestämmer lite över henne där verkar det som, för om jag inte äter choklad så gör inte hon det iheller. Jag sa faktiskt till henne att hon får lov äta choklad men jag ska minsann vara stark och inte ha något (yeah, right). Cindy, omtänksam och underbar som hon är, sa att hon inte kommer äta choklad om inte jag ska göra det. Jag är inte negativ men detta kommer inte hålla!! För övrigt har jag fått mersmak av Marabou's Premium, Hasselnöt Nougat, som ni ser på bilden.. fy fan vad as-god..

Kan du någon chokladbantning?! GE MIG!

En annan anledning till att jag äter mycket choklad är för att det faktiskt är lätt att äta, det smälter ju. Efter min magsäcksoperation (
VBG 1999) är min kost något reducerad. Flintastek kan jag som oftast glömma på somrarna, och nybakade bullar en härlig söndagmorgon var det länge sedan jag kunde njuta av. Och om jag inte tuggar mat ordentligt eller stressar när jag äter (äter för fort) får jag upp det igen och det.. det är mitt största problem därav ett matbeteende likt bulemi. Det är vanligt förekommande efter en sådan här operation. Mer om det i ett annat inlägg om det finns de som är intresserade och inte är äckelmagade. Jag pratar inte ofta om det, försöker undvika ämnet och har inte velat att andra ska veta vad som egentligen händer. Men hur tror ni jag lyckas gå ner i vikt.. Oftast faktiskt, och jag skäms nästan att erkänna det, är det för att jag får upp maten igen, som jo, är till följd av min operation som gör det lättare att spy. Det är en av mina hemligheter.

image478


Men jag har gjort det förr, som ni ser.
Jag kan göra det igen (i mycket mindre skala)

image464

Rösta bloggtoppen, såklart.

Kommentarer
Postat av: Matilda

Alltså det är sjukt! Du är så stark & duktig!
Jag ser inte att det är du på den bilden då du var kraftig..Ser inte alls ut som samma männska!
Starkt jobbat!

2007-11-01 @ 11:09:20
Postat av: Sandra

Du har verkligen gjort ett kanonjobb och jag beundrar dig och allt ditt kämpande med barnen o div saker. Fortsätt så tjejen o vem älskar inte choklad;) Kram

Postat av: GirlGoesMom

Jag blir alltid lika impad när jag ser bilderna.. skulle inte känna igen dig om jag såg mötte dig på stan med dina extra 70+ kg!!!

2007-11-01 @ 12:46:24
URL: http://girlgoesmom.blogg.se
Postat av: Marie

Det är en sån sjuk skillnad, du är himla bra bra!
Men sen tänkte jag på det här med choklad och män. Männen kanske inte alltid stannar, men choklad finns alltid kvar :p

2007-11-01 @ 12:54:56
URL: http://majsanx.blogg.se
Postat av: Gabriella

Te't jag skrev om ( http://babbi.blogg.se/1193704683_ha.html ) har faktiskt chocklad smak, prova det om du är sugen någon kväll? Det med kräkat tycker jag är fruktansvärt.... men det kanske är för jag har fobi mot det i princip. Jag vet att detta inte är någon hjälp ( du säger samma till mig ) men jag vill ändå poängtera att du är vacker med dina SK 'extra kilo' som du tycker att du har :)

2007-11-01 @ 13:00:09
URL: http://babbi.blogg.se
Postat av: Jana

Mitt tips är enkelt. Ät sunt och bra alla dagar i veckan. Varje gång som du får ett begär, dubbelnougat eller vad som helst, skriver du detta på en lista. Och nu till det roliga. En dag i veckan utser du till frossardagen och då skall du äta allt det där på listan! Men det är oerhört viktigt att man verkligen äter den dagen. Genom denna enkla metod lurar man ämnesomsättningen i kroppen. Funkar för alla som fått höra mitt tips.

2007-11-01 @ 15:56:09
URL: http://kirkemandragora.blogg.se
Postat av: Sara

Åh vad härligt att se att man kan lyckas. jag gick upp ca 50kg under min graviditet, håller just nu på att kämpa med de sista 20.

2007-11-01 @ 18:03:19
URL: http://aslundkarppinen.blogg.se
Postat av: Ebba

Oj, jag ser värkligen inte att det är du på den vänstra bilden. Du vet nog inte vem jag är, men jag är inne på din blogg nästan varje dag. Den är så bra! Jag fattar inte att du står ut med det med din mage, inte för att jag fattade så mkt. Men det värkade inte kul.. Ha de bra.
//E

2007-11-01 @ 20:49:53
URL: http://ebbaeskilsson.bloggspot.se
Postat av: barbierosa

Grymt imponerande! Skulle själv behöva gå ner och har nu inlett med träning träning och inget mer choklad. Sockerberoende heter min skit.

2007-11-03 @ 20:52:35
URL: http://barbierosa.blogg.se
Postat av: Maria

Jag är också grymt imponerad av din viktminskning.
Mycket starkt gjort.

2007-11-05 @ 07:13:07
URL: http://www.nogg.se/iajfia
Postat av: Linda

Jag är också verkligen imponerad av din viktminskning. Själv pendlar jag upp och ner 10-30kg från år till år... Vet inte hur jag ska få vågen att stanna på ett hälsosamt BMI utan att lägga på mig igen. :/

2008-05-15 @ 19:11:59
URL: http://liiindans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback