Vem fan är DELILAH!?

Seriöst. Om du, som jag, tillhör den skaran som lyssnar på radion, än om bara i bakgrunden, så har du märkt att på något sätt så fastnar vissa sånger i bakhuvudet på en. Innan man vet ordet av och helt jävla omedvetet så har vi lärt oss texterna till ex antal låtar - utantill. Vi kommer på oss själva med att nynna på en sång som vi inte ens tycker om, och kan dessutom varenda ord utantill. Inte för att vi vill, eller ens tycker om det men för att det är så det går till. Helt omedvetet.

Så när Cindy och jag stod och jobbade i butiken och pysslade med smycken så stod vi bägge två och sjöng om Delilah. Sen mitt i sången kunde jag inte låta bli att undra, högt, i butiken..
-- VEM FAAN ÄR DELILAH!?
Varför sjunger JAG om någon jag inte ens vet vem det är..? Jag sjunger om Delilah om dagarna, jag sjunger om Natalie och undrar om hon känner som jag? Känner vaddå? Vad är det jag undrar? Och vem fan är Natalie?
Cindy brast ut i asgarv och jag bara tittade på henne. Under resterande dag kunde hon börja skratta mitt i alltihop och fråga "Vem fan är Delilah?". När hon senare stod ensam i butiken kom hon att tänka på det och brast ut i asgarv igen. Kunden som var i butiken tittade på henne med höjda ögonbryn och undra om allt var bra...?

Men tänk vilket rabalder man kan ställa till med eftersom vi människor blir så lätt omedvetet påverkad av det som vi hör som vi inte ens vet att vi hör. Exempelvis radion i bakgrunden, eller musiken som klingar från några skorriga högtalare på H & M. Om de varit smarta hade de satt på sublima meddelande om köptvång. Men jag undrar om inte jag ska smita in på H & M idag, spela in ett sublimt meddelande och låta det ljuda ut över butiken om att alla ska gå hem, läsa min blogg och
rösta.. För om de är det minsta som jag, så hör de det i bakgrunden utan att de vet om det och faktiskt går hem och gör det. Vilken makt tripp!


Kommentarer
Postat av: sabina

Hej Maddi :) Vet inte om du minns mig, vän med Alma iallafall och du piercade min läpp för typ ett år sen? :)
Hursomhelst :P Det du skrev idag har jag verkligen tänkt på x antal gånger, hur det som hörs svagt i bakgrunden verkligen har tendensen att etsa sig fast i hjärnan. Senare undrar man varför man nynnar på just den låten eller varför man hör en viss reklam spelas upp i huvudet gång på gång, ha.
Och just hela den grejen; hur man egentligen hade kunnat manipulera människor genom att spela upp olika ting svagt i bakgrunden i affärer m.m. :)

Postat av: Jasas

Delilah är ju bra men natalie suger ^^ men visst har du rätt, speciellt när man är (som jag) en text-lyssnare. jag skulle aldrig kunna lyssna på musik som t.ex britney spears, utan new metal för min del. där texterna faktiskt beyder något och att dom gjort dom SJÄLV!

2007-10-11 @ 14:59:19
Postat av: Annika

Delilahlåten är så jävla het. Jag älskar den! ...men jag skiter i vem hon är :P

2007-10-17 @ 07:38:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback