Nolltolerans!

Idag tänkte jag ta upp ett ämne som vi alla på något sätt är familjära med. Mobbing. Hur undviker man ens att komma i någon form av kontakt med mobbing? Några av hos har blivit mobbade, andra var de som mobbade och resten - ni tittade på. Och ni ska veta att ni inte är mycket bättre. Jag försummar inte tanken att det fanns några av er som sa ifrån, all cred till er.

När man sitter och slösurfar ibland, klickar på länk efter länk i hopp om några minuters tidsfördriv hittar man ibland någonting intressant och stannar till - detta hände mig idag. Jag såg detta: "Viktigt: [06-11-20] Läs detta! Det är helt sjukt, ska det få vara såhär?" och klickade på
länken.. Artikeln i aftonbladet berättade om Emma. En alldeles vanlig 15 årig tjej som lider dagligen i skolan. Hon blir mobbad. Inte bara det att de skriker efter henne, kallar henne namn, de gär fysiska påhopp också. När jag började läsa kunde jag inte sluta för att detta berör mig personligen, det var som om jag åkte tillbaka i tiden till dagarna när jag själv blev mobbad och jag minns hur jag mådde, hur ont jag hade. För när man blir mobbad blir man sjuk, så är det. För varje gång någon kallade mig tjockis, fetknopp, hora fick jag lite mer ont i huvudet och desto mer ont i magen.När jag läste artikeln och mindes min egen skolgång kände jag mig manad. Min första instinkt var att jag vill få tag på denna tjejen, krama om henne och berätta att allt kommer bli bra. Sen lära henne att slåss. Att slåss för sig själv och slåss för alla andra som blir mobbade. För det kommer sitta i.

Det var min räddning - att slåss. Både verbalt och tyvärr även handgripligt. För det hjälper inte alltid att skvallra för mamma eller fröken, eller ens att bara flytta och byta skola, mobbing förföljer en. Det är som om det står skrivet i pannan "Jag har blivit mobbad, jag är ett offer". Jag blev mobbad under hela min skolgång. Jag blev kallad det ena än det andra, jag blev slagen och sparkad och de förlöjligade mig framför hela skolan när de hällde en spann vatten över mig. Det var horribelt. Jag mådde så jävla dåligt, på bristningsgränsen och ingen jävel hjälpte mig, inte ens den gången jag skyltade med en handfull tabletter och en lärare gick förbi mig, stannade upp & tittade.. för att sen gå vidare. Inte alla gånger jag grät och skrek och berättade vad som hände.
Sen flyttade vi. Ny stad, ny skola. Och det var min femte skola eller så.. mobbingen förföljde mig. Men när jag kom till Staffanstorp satte jag min punkt. Jag minns dagen jag kom till skolan i en "no name brand" jacka och blev retad innan jag ens hunnit komma in i skolan, ute på gården. Ett gäng killar som var mycket större än lilla mig på 159cm. De skrek åt mig, och jag tog sats. Jag sprang fram, tog tag i den största killen av dem alla, och puttade honom in i väggen, rakt mot en papperskorg. Alla killarna tappade hakan. Jag hörde hur de viskade hur psycho jag var men jag brydde mig inte. Jag satte min punkt och därefter blev jag inte mobbad. Jag fick förvisso inga vänner heller just den tiden, ingen vågade vara vän med mig. Men jag blev i alla fall inte mobbad mer.
Jag blev härdad och tuff och är det än i dag. Jag tar inte skit från NÅGON. Sticks and stones may break my bones..

Så med denna erfarenheten i bakfickan tänker inte JAG stå på och se mobbing, hur andra människor sakta mördar någon annan - jag tänker säga ifrån. Jag mailade aftonbladet för att höra om det finns någon möjlighet att få kontakt med tjejen. Om hon fortfarande lever ett helvete vill jag i alla fall kunna vara ett stöd för henne. Om jag är ute och går och ser något så jävligt tänker inte jag vara tyst i alla fall och det är över min döda kropp som mina pojkar växer upp till mobbare eller kommer bli mobbade. Mina barn ska redan nu lära sig att kunna SÄGA IFRÅN.


Appropå mina kidz, Phini har en hälsning till erFör er som inte förstår min son, han säger "läs mammas blogg"


image464

Rösta
!

Kommentarer
Postat av: Jasas

jag har aldrig blivit utsatt för mobbning men jag hatar det lika mycket för det. jag förstod precis vad phini säger och gud så söt.

Postat av: K_1

barn kan vara riktigt elaka.. jag fick oxå lära mig det i skolan.. å jag kan lova att jag står inte handfallen och tittar på. mobbing förstör alldeles för mkt.
ha en fin dag tjejen.. :)

2007-10-23 @ 11:50:08
Postat av: Ulko

Va söt Phini är :) hehe, man kan inte rå för att smilet åkte upp när han sa "Läs mammas blogg" Som man Verkligen förstod!!

Mobbning är inget jag förstår mig på. Iskolan så va jag inte direkt "populär" men jag kände allt och alla och hade vänner och så. Men när jag såg någon som satt själv eller så, så gick jag alltid fram och satte mig och började prata.

2007-10-23 @ 11:51:42
Postat av: Micha

varför kan ja int höra dina filmer..de du lägger in...hmm skumt..längesen du skrev nu =)

2007-10-23 @ 12:37:41
Postat av: Micha

sorry hörde nu va han sa....fick ju höja ordentligt haha..volym 23...hahaha..rolig kille =)

2007-10-23 @ 12:39:24
Postat av: Mattias

Mobbing sucks ass! haha cool kid du har :D ha en fin dag! //M

2007-10-23 @ 12:53:51
Postat av: Ninna

har själv varit utsatt vet hur jäkligt man kan må av det, dock anser jag att dagens mobbing är 10ggr värre än då man själv var yngre, förstår inte hur barn och ungdomar kan och klarar av att vara så råa mot varandra som dom är idag. allt för ofta funderar man på vad det är för samhälle och värld man faktiskt sätter sina barn till.

2007-10-23 @ 13:14:45
Postat av: patruska

åh vilken go dialekt han ligger inne med!

2007-10-23 @ 13:49:01
Postat av: MansonDust

Oj vilken skånska, hehe. Grrrrötigt ^^,

2007-10-23 @ 13:51:03
URL: http://mansondust.bloggspace.se
Postat av: GirlGoesMom

när jag klickar står det att videon inte är tillgänglig?

2007-10-23 @ 14:12:46
URL: http://girlgoesmom.blogg.se
Postat av: Jana

Jag vet precis hur det är eftersom jag hade ett helvete nästan hela grundskolan. Man måste reagera annars är man precis som mobbaren!

2007-10-23 @ 14:13:02
URL: http://kirkemandragora.blogg.se
Postat av: GirlGoesMom

Nuså.. vad skumt

2007-10-23 @ 14:13:13
URL: http://girlgoesmom.blogg.se
Postat av: Carita

mobbning är fan det värsta man kan vara med om. Jag blir berörd av sånt, det är hemskt :( blev oxå mobbad min hela skolgång i grundskolan. I gymnasiet vände det tack och lov!!

2007-10-23 @ 15:42:43
URL: http://turkost.blogspot.com/
Postat av: Gabriella

Hoppas du får något vettigt svar av aftonbladet! Bra initiativ..

2007-10-23 @ 15:55:55
URL: http://babbi.blogg.se
Postat av: Susie Kate Mela

Hej! jag har utmanat dig i min blogg. Det skulle vara roligt om du ville göra det, hade vart kul å få veta mer om dig :) kram kram

2007-10-23 @ 18:11:02
URL: http://candykate.blogg.se
Postat av: Marie

Håller med dig, det är för jävligt! Det värsta är att skolorna agerar som någon sorts diktator om vem som blir mobbad eller inte, när det står i skollagen eller läroplanen (eller nåt sånt, kommer faktiskt inte ihåg) att om man känner sig mobbad så är man mobbad, punkt! Så härligt att höra din skånska son, är ju skåning själv :D:D

2007-10-23 @ 18:24:09
URL: http://majsanx.blogg.se
Postat av: Me

Tjena. Vill bara säga att jag tycker din blogg är jättebra! Fortsätt så.

2007-10-23 @ 22:47:50
Postat av: FantasyMoon

Ah vilken skön dialekt han har! :D Jag tror jag storknar när jag hör fin skånska..

Ja.. mobbningen.. *sigh*
Jag vet vart jag står och vad jag lär ut.. Jag vill gänra tro att min tro spirar ut i mitt liv med.. Där jag inte blundar för sanningen hur smärtsam den än är att se.
Det kommer en dag då jag kommer att mötas av dessa saker, det är oundvikligt. Jag önskar innerligt att jag då kan se på världen som jag gör nu, med öppna ögon.

2007-10-23 @ 23:30:51
Postat av: SOOOFIIIAAAA

jag får ont i magen av den videon :[ man kan inte du förklara hur man får in ett videoklipp på ens blogg [ svara genom kommenrat ] Tack (:

2007-10-24 @ 15:49:29
URL: http://ssofiiiiaa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback