Jag blev attackerad på bussen!

image421Ni vet alla mina passioner.
Kaffe är ett utav dem och jag har inte ägt någonting annat än en vanlig standard bryggare. Jo, förvisso införskaffde jag en skummare för inte så länge sedan. Den har tjänat mig väl och gör det fortfarande trots att den suger batteri så in i helvete.
Idag, efter jobb, när jag gick omrking och tittade i affärer hittade jag en mocca-bryggare som jag tyckte var fin och tänkte att jag väl kunde unna mig.. Så jag köpte den. 195 spänn är väl ingen summa man svälter för (i Sverige). Så nu ikväll gjorde jag en kanna espresso med Zoégas espresso, på burk. Tänkte, att det kommer bli gott som fan. Märk min besvikelse när det smakade apa. Kanske för att den ska kokas in? Minst troligt. Kanske för att jag inte vet hur mycket vatten vs bönor? Låter närmre sanningen, ja..

Så jag gjorde en kanna till för att se om jag lyckades bättre. Jo bättre lyckades jag men inte lika bra som
Babbi lyckas. Hennes latte är mums-som-fan. Jag smsade henne och bad henne komma hit och göra kaffe åt mig.
Lite svårt att veta hur mycket bönor/vatten man ska ha. När ska man ta fanskapet av plattan? När det börjar bubbla eller när det (som det stod i instruktionerna) börjar avta? Hur veta man när det börjar avta, jag menar, bubbel som bubbel, right...?

På bussen hem, just som jag kommit upp och satt mig kom den igen. Som från ingenstans, och attackerade mig med fullkraft från alla håll och kanter men jag var förberedd med mitt lilla artilleri. Tandvärken som överväldigade mig fick mig att börja darra och jag visste inte vad jag skulle göra. Det dunkade från hakan uppmot örat och jag trodde att käken skulle lossna, annars hade jag lust att hjälpa käften att trilla av. Tanken att hoppa av bussen och lägga mig framför hjulen dök in i mitt huvud. Men jag var förberedd. Jag hade smärtstillande i fickan. Vissa går inte hemifrån utan mascara, jag går inte hemifrån utan smärtstillande. Helst olika sorter i olika styrkor. Men taskigt läge att jag efter min magsäcksoperation inte kan svälja tabletter. Och min tablettkross låg hemma så jag fick snällt tugga tabletterna. Vet du hur äckligt det var? Jag satt och klappade takten till dunkandet och försökte fokusera på annat och märkte att min tunga domnade av lite av tabletterna och till min lättnad började det verka. Jag måste se till att få min jävla antibiotika utskriven. Melker.. Aj will kill jo.


image422På Ica idag köpte jag även Häagen Dazs glass. Dyr som fan, 40 spänn för (enl mig) nga tuggor kallt. Men häagen dazs vill jag faktiskt kalla kvalitéts-glass och man får väl vad man betalar för? Jag är glass människa, det kommer jag nog aldrig växa ifrån.
Glass är någonting mysigt och nästan ibland romantiskt för mig, det är med få utvalda killar t.ex som jag käkat glass med, ur samma skål, med varsin sked.

Men fy fan vad god. Häagen Dazs Bailey's ju. Har du smakat den? Om inte, blunda när du betalar och smaka. Den är ju god. Så här satt jag efter att kottarna somnat av ren utmattning, och käkade Bailey's. Satans gott och det kunde jag väl unna mig när jag jobbat lördag... Och vem jag delade kvällens glass med..? Ja, det du.
Rösta maddiblogg!Svar på läsar-frågor.


- Nej, jag är inte gravid.
- Samtliga mina recept är måfå-recept, säkert att ni vill ha dem?
- Jo jag kan berätta hur jag sminkar mig, ska jag göra ett måfå-inlägg om det med?


Kommentarer
Postat av: patruska

svar, JA på de två sista frågorna. ang din mjölkskummargrajsimojs så kanske du ska ta ut batterierna när du inte använder dom så dra dom inte så mycket...så gör jag på min ehh hmm.. "kanin".

2007-10-06 @ 23:34:37
Postat av: Girl Goes Mom

Häagen Daaz är underbart god glass! Det är det enda vi äter här hemma sedan vi var i thailand och råkade trilla in på en häagen daaz "restaurang" MMMM!

Postat av: Gabriella

Jag får ta en kurs med dig i telefon :-D Sorry men jag skrattade till när jag läste ditt SMS, DU av alla elita kaffe drickare.. host!

2007-10-07 @ 01:55:33
URL: http://babbi.blogg.se
Postat av: alma

pax för sminkningen!!! lyckas aldrig med sminkninga a la maddi! kanske är för mesig med färgerna? jag får nog föreställa mig när jag var tjugo och singel, då jävlar fixade jag det fint... undrar om dt är singel-livet som försvann med min sminkning? låter som bloggmaterial det här ;)
BTW, jag har lekt med min blogg o koder helt själv hihi!

2007-10-07 @ 11:20:02
Postat av: Ninna

mmm låter sjukt gott med bailys glass.

2007-10-07 @ 13:35:36
Postat av: Marie

Min sambo har fått dille på Ben&Jerry eftersom att han nu kan äta dom utan att där är några som helst spår av nötter i dom (vissa iaf och han är nöt och mandel-allergiker). Men dyrt är det. 45spänn för en sån förpackning. Huga! Så en på helgen är max... hahah :p

2007-10-07 @ 15:54:13
URL: http://majsanx.blogg.se
Postat av: Classe

Ska lära dig koka kaffe nåndag.

Men köp en espressobryggare om du inte har något klassiskt kok kaffe. Det är en halv vetenskap och man skall koka upp det i omgångar för bästa resultat.. Kokas tills alla bubblor e borta =)

2007-10-09 @ 22:23:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback