Dreads-underhållning & fördomar.

Det där med dreadlocks..
.. och vilka fördomar folk har, ibland förvisso berättigat.
På festen i lördags satt jag och pratade med Katti, En helt underbar tjej som jag tyvärr träffar alldeles för sällan. Hon berättade om en kollega till henne som också har dreadlocks. Sådana där grova, illaluktande korvar på huvudet. På hennes sista dag på jobbet skulle hon ge honom en kram och först då märkte hon hur äckligt de luktar. Hon mådde illa och ville mest skrubba den delen av ansiktet som nuddat vid hans äckliga hår.
Hon berättade om en gång då hon satt på bussen och en kille satte sig framför, tog av sig sin mössa och blrjade pilla med sina dreadlocks som han gömt under och hur hon hade känt osen från hans hår där hon satt bakom honom.
image399När jag hört mig för om underhållning av dreadlocks får jag ofta svaret att man bara ska låta det vara, då dreadar det sig själv och de blir finast så. Inget vax, inget rullande, inget schampoonerande. Jag har svårt för sånt. Att låta bli - det är ett problem för mig. Jag tycker ju om att pilla och dona. Och sen är jag inte intresserad av de "naturliga dreadsen". Att mina dreads kan se syntetiska ut och glansiga för att jag sköter om dem, gör mig ingenting, jag tycker det ser fräscht ut, faktiskt.

Jag var inne i två olika salonger härförleden varav jag fick komplimanger för mitt hår på bägge ställen. Jag förhörde mig om produkter för dreads och de rekommenderade samma saker. Jag införskaffade ett schampoo som man kan ha till dreads, jag införskaffade vax och ett spray som håller allt på plats och jag rullar mina dreads ofta och virkar in håret som kan sticka ut och det blir faktiskt bra. Jag börjar få kläm på det.
Så i helgen, när jag satt och pratade med Katti så fick hon ju lukta på mitt hår och kunde hålla med om att det faktiskt luktar gott. Och när jag hade tidigare berättat för henne att jag planerade att göra mina dreads var det med fasa och avsmak i blick som hon avrådde mig men nu till helgen när hon fick se resultatet sa hon samma sak som alla andra - att det faktiskt klär mig som fan.
Det kändes faktiskt så från första början - jag behövde inte vänja mig, det kändes så rätt, som om det redan var JAG.
Men jag tänker fortsätta att ta hand om mina dreads - tvätta,. rulla, virka och vaxa och underhålla mitt hår. Jag vill inte tycka att jag är en ofräsch person och vill fortsättningsvis tvätta håret, trots att det tar längre tid än vanligt hår.

Vid regnbågens slut

När jag igår gick från bussen hem, just efter att det slutat ösregna fick jag se två underbart vackra regnbågar bredvid varandra. Jag tog bilder med mobilen men bilderna gjorde inte regnbågarna rättvisa. Visst är naturfenomen imponerande. Jag fick tyvärr inte med bägge två på bild, den ena regnbågen var nog för svag men ni kanske kan förnimma den. Men den som fastnade direkt i min mobil var stark med underbara färger och jag tänkte, om jag kanske skulle ta och läsa lite om regnbågar?

image400

image401-
Rösta på min blogg -

Tack MansonDust för info om fellänk!

Kommentarer
Postat av: Ninna

ja tänk att regnbågar kan vara så vackra :-)
ja man har sett riktiga skräckexemplar när det gäller dreads, men dina ser fina o välskötta ut, precis som d ska va, vem fan vill ha illaluktande hår?
dom klär dig utomordentligt iaf :-)

2007-10-01 @ 13:51:43
Postat av: MansonDust

En fråga, var sjutton köper du kaffeljusen ?? Jag vill också ha såååånt.. :(

Postat av: TinTin

Jag ÄLSKAR regnbågar!
Kanske inte för regnbågens skull, men mer för färgerna.
Jag har ALLTID gillat starka färger, och har regnbågsfärgat överallt.
Har glas i 6 olika färger, har plastglas som är SKITSNYGGA i sin klara, starka, genomskinliga färg, har höga glassbägare i samma starka genomskinliga färg, plastmappar där jag förvarar räkningar, lampor som skiftar färg, ljus som skiftar färg, en fontän som har 3 lampor som skiftar, "diamanter" i regnbågens färger sitter längst upp på draperiet som täcker garderoben...
Ja, du kanske kan se ett visst tema... eller? :P Jag har iaf kommit underfund med att jag ska tatuera en regnbåge som nästa tatuering, men har inte kommit på någon snygg placering.
Angående dreadsen, jo, jag har oxå varit med om ILLALUKTANDE dreads!!
Ett par gånger faktiskt!! *uuää*
Men jag har oxå stött på fräscha dreads.
Så jag VET att det går att ha dem fräscha!
Hade aldrig ens en tanke på att dina skulle lukta. KRAM KRAM Ps Jag jobbar med fotona på djuren. DS

2007-10-01 @ 15:19:18
Postat av: GirlGoesMom

Länken där man skall rösta på din blogg är fellänkad.. ingen höjdare om du vill ha så många röster som möjligt :D

2007-10-01 @ 16:01:58
URL: http://girlgoesmom.blogg.se
Postat av: Emma

Var inne i salongen där du jobbar idag och piercade mig, såg bilderna på dina två pojkar på speglen som hängde där, dom såg helt underbara ut! :)

2007-10-01 @ 18:20:21
URL: http://emmaat.blogg.se
Postat av: Incka

Jag beundrar Dina dreads! Blir sugen på att skaffa själv..! :)

2007-10-01 @ 21:41:08
URL: http://incka.se
Postat av: sara

jodå, man ser den andra regnbågen med

2007-10-03 @ 21:22:05
URL: http://mrsp.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback