Att vara konflikträdd - jävla mesar.

image424Åskådare är inte ett dugg mycket bättre. De kunde lika gärna gjort något kreativt när de ändå står där tyst bredvid och tittar på. När de står där och ser hur någon brukas, förbrukas och mördas, utan att säga någonting alls. Utan att sätta stopp för det som händer, och utan att ens försöka.
När en förälder misshandlar sitt barn helt jävla publikt, och människor tittar, med avsky i blick men säger ingenting alls.. gör ingenting alls..
När en mobbad tonåring i skolan sitter helt öppet med en näve tabletter, som ingen vet vad det är när de går rakt förbi och ser det.. men säger ingenting - gör ingenting.
När det är så jävla uppenbart att någon gör någonting jävligt fel men ingen säger någonting utan låter det fortsätta och ta den plats där det till slut är för sent.

Varför gör människor så? Är människor för blyga? Ingen stake i sig? Rädda? När många vet hur saker och ting ligger till men SÄGER ingenting till personen i fråga men har likförbannat inga problem att berätta för andra..
"Vet du vad han gjorde mot sin son?" säger de till andra.. men till pappan som gjort sitt barn illa, säger de ingenting - och på vems bekostnad? Jo, barnets.
"Du skulle sett hur han kicka sin hund i huvudet!" förkunnar de vad de nyss bevittnat. Men till ägaren - han får inget veta utan kommer förmodligen fortsätta. På vems bekostnad? Jo, djurets.
Och när man sen kanske träffar ägaren en annan gång, ler och hälsar. Hur falsk kan man vara?
Detta är ett fenomenen jag själv upplevt mycket av, särskilt på sistone. Hur människor säger en sak till mig men lever någonting annat. "När jag ser honom ska jag säga..." Men när de såg honom, så sa de ingenting.. Ingenting. Fega jävlar. Om jag haft en stilett klack hade ni fått den i huvudet.

Ingen VÅGAR, det är det som allt handlar om. Hur jävla konflikträdda alla är. Men varför? Varför är det så farligt att säga vad man tycker, rakt ut och kunna stå för det, och kunna ta konsekvenserna? Även om det blir en konflikt så bör man kunna ta det, och om man inte kan så träna upp det - för att det kan röra sig om någon annans liv i slutändan. Och kan du sova gott om natten med vetskapen att du kunde gjort en skillnad i någons liv - men passerat din chans?
När det handlar om människors - och framförallt BARNS välbefinnande och trygghet, så har vi ALLA med det att göra. Det är fan vår SKYLDIGHET att göra någonting, att säga någonting.

Jag tror, att alla kan vara någons skyddsängel, om de bara vågar.

Rösta på min blogg.

Kommentarer
Postat av: Ninna

kan inte annat än hålla med dig faktiskt, tycker med att folk snackar så mkt men gör lite åt det som säger och säger sig stå för.
Skulle jag se någon göra illa sitt barn eller någon annans för den delen så hade jag inte klarat av att bara se på och inget göra eller gå därifrån. Jag hade med all min kraft satt klorna i den jäkeln o gjort vad jag kunnat.

2007-10-07 @ 13:38:46
Postat av: Jana

Jag håller med dig och jag förstår inte hur somliga resonerar. Det är självklart att försöka agera då man bevittnar någonting som man anser vara fel!

Postat av: alma

yeah you go girl!

2007-10-07 @ 18:46:37
Postat av: Madelene

Mycket tänkvärt inlägg. Var har du hittat den fina bilden (eller den kanske är din egen)? Den var så vacker skulpturen, har letat efter något liknande men utan resultat, kanske jag är ett steg närmare nu :)

2007-10-08 @ 18:32:57
Postat av: Classe

Joo det är ju så att snacka går ju, men att snacka så det går är svårare. Och att visa handling när det väl behövs, är inte många som fixar. Men dom som väl gör det, är vardagens hjältar som verkligen är värda att hylla.

2007-10-09 @ 23:01:56
Postat av: Sussi

Åh villken fin staty. Helt underbar :)

2007-10-13 @ 12:11:08
URL: http://sussisfoto.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback